Eton Academy

Birmingham, MI

Lord Aeck Sargent was retained by Eton Academy to provide building assessment and programming services for the existing school facility. As a result of this study, a new design was constructed. The primary goal of this effort was to review existing building conditions and constraints in terms of suitability for planning and programming for existing space and growing enrollment in the future.

The first phase of renovation and expansion moved the lower school classrooms and all school administrative staff into a church building that is situated to the south of the existing facility. The two buildings are now linked by an addition that creates a new entry to the facility.  There is also an addition to house the Learning Resource Center which is the community outreach component of the Eton Approach.

The design creates “flex” classrooms that are built to respond specifically to  instructional methods of the Eton approach. These serve ten students and need to have flexibility allowing for a small group of 3-5 students to work independently of the others. They also include smart board technology .


Key Features

  • Flex Classroom Space

Practice Areas

Construction Administration
Interior Design