Duke University

PM Gross Hall 2nd & 3rd Floor Renovations

Durham, NC

The renovation of the second and third floors of PM Gross Hall creates a center for interdisciplinary teaching and research to the heart of Duke’s campus.

At the core of the renovation is the creation of a skylit atrium “Winter Garden” space, which connects the floors and enhances the possibilities for collaboration and interaction. Teaching and gathering spaces are intentionally focused here to bring diverse campus groups into the Winter Garden. Vertical surfaces throughout are designed to encourage impromptu meetings and thought; writable panels and display areas are abundant, as are glass walls with varying film patterns. The overall effect conveys the spirit of collaboration, innovation and discovery. 

The floors are ringed by faculty and staff offices, paired with large open office areas for students. Research laboratories and support spaces occupy the third floor and are designed with flexible casework and utilities to create an opportunity for different types of research.


Practice Areas